MIHÁLY KÖNYVE: KAPCSOLATOK - részlet

“A Fizikai sík energiája a leglassúbb, és itt tapasztalhatod meg az elkülönülést. Attól a pillanattól kezdve, hogy legelső életedben Csecsemő-Lélekként erre a világra érkezel, azért dolgozol, arra vágysz, hogy újraegyesülj entitásoddal és a Taoval.


Vajon milyen lépéseket tesz a Lélek e cél elérése érdekében?


Eddig arról meséltem, hogy ez az univerzum milyen struktúra mentén épül fel a létezés különböző síkjaiból, és melyek a Lélek-Érettség különböző szintjei. Megvizsgáltuk az elemeket, azaz a Lelkeket, azok sajátos Szerepeit, a frekvenciákat, az energiákat, a rétegeket és a test-típusokat.
De milyen kapcsolat fűzi össze a szereplőket a leckék elsajátításában, a tapasztalatszerzésben a Taohoz visszavezető úton és a lélekfejlődésben?


A Karma és a Megállapodások

Amikor a fizikai síkra érkezel, bármilyen is Lélek-Érettséged, elsajátítandó leckék, elvégzendő feladatok és olyan élmények várnak rád, amelyeket az adott életben meg kívánsz élni. Kiválasztod szüleidet, akiknek ismered Szerepét, rétegeiket, és akikkel gyakran inkarnálódtál együtt korábbi életekben, illetve egy előző ciklusban. Rendelkezel egy általános elképzeléssel arról, hogy kik lesznek a testvéreid (ha egyáltalán lesznek), tudod, hogy kik a nagyszüleid és valószínűleg azt is, hogy hol fognak nevelkedni. Azért vagy tisztában mindezzel, mert a Kauzális szinten létező vezetőid és tanítóid segítségével tanulmányoztad az Akasha Lemezeken feljegyzett életterveiket. Majd úgy döntesz, hogy részévé válsz mindennek. Bár mind a többiek terve, mind a tiéd változhat a körülményektől függően, általában követed azt, amit kitűztél magad elé születésed előtt.
Egy bizonyos helyen cseperedsz, a szüleidtől kapott sajátos lenyomat segít felkészülni a magad számára kijelölt életre.


Előre eltervezed, hogy bizonyos emberekkel és körülményekkel találkozol életed során egy meghatározott életkorban, így dolgozhatsz a Lélek-szintedhez és előző életeid sorozatához tartozó feladatokon. A legfontosabb eszközök, amelyek segítségével tervedet megvalósíthatod és magadhoz vonzhatod azokat az embereket, akikkel dolgod van, a Karma és a Megállapodások.


A Karma


A Karma egy erős intenzitású érzelmi élmény, amely egyfajta egyensúlytalanságot kelt az érintettekben. A Karma törvénye szerint, ha valakivel kapcsolatban igazán intenzív érzelmek merülnek fel, akkor később megtapasztalod ezt az érzelmi élményt a másik résztvevő szemszögéből is. Ha valakit orrba vágsz, (lehet, hogy akár néhány élettel) később ez a személy fog téged képen törölni, tehát mindketten megélitek az esemény mindkét oldalát.


Az egyetlen változatlan törvény a Karma. A Fizikai létezés egyik célja, hogy feszültségekkel teli, intenzív tapasztalatokat élj át és tanulj belőlük. Különféle személyiségjegyeket (rétegeket), egy bizonyos lenyomatot, egy meghatározott Szerepet veszel magadra annak érdekében, hogy különböző leckéket sajátíts el változatos perspektívákból. A tanulás a mélyreható élményeken keresztül történik, amelyek drámai módon tanítanak. Nem minden Karmát törlesztesz le egy életen belül, így több leszületés szükséges az összes visszafizetéséhez. Így megtanulsz a középpontodban tartózkodni, és az univerzum is egyensúlyban marad. Mindig megéled valamennyi Karmikus tapasztalat mindkét oldalát mielőtt véglegesen elhagynád a Fizikai síkot.


Ha Karmádon dolgozol, gyakran illogikusan, alapvető természetedtől eltérően viselkedsz. Nem hagy nyugodni, és megszállottan munkálkodsz rajta, amíg a végére nem érsz. Kívülállók bármit mondhatnak arról, hogy mit kellene, vagy …